Hybride borstvergroting

Voelt u zich onzeker en ontevreden over hun borsten? Maar wilt u wel een zo natuurlijk mogelijk resultaat? Dan is een hybride borstvergroting misschien iets voor u. Hierbij wordt een siliconenprothese gecombineerd met lichaamseigen vet. Het grote voordeel van deze combinatie is dat de prothese voor de borstspier geplaatst kan worden, waardoor je de prothese niet ziet bewegen bij aanspannen van de spier. Verder kan het decolleté heel mooi opgevuld worden met eigen vet, waardoor een zeer fraaie contour ontstaat, zonder het risico te lopen dat je plooien in de prothese ziet. Kortom, het verandert de ratio van prothese versus eigen weefsel ten goede, wat een extra natuurlijk resultaat geeft!

 

VOOR DE OPERATIE

In het eerste gesprek bespreekt u met dr Jurgens uw wensen en doorlopen we samen de mogelijkheden. Neem gerust uw partner of vriendin mee naar het gesprek. Twee horen meer dan één. Dr Jurgens kijkt ook naar uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de ingreep zelf.

Vervolgens past u diverse voorbeeldprothesen, zodat u kunt zien en voelen welke vorm en volume het beste bij u passen. De keuze is ook afhankelijk van uw huidige maten. Daarom meten we uw borsten op en we maken voor-foto´s om de oorspronkelijke situatie goed vast te leggen. Zo ziet u na afloop het verschil ook goed. De passessie geeft u een reëel beeld van de mogelijkheden en het eindresultaat.

Na de juiste maat te hebben bepaald, bespreken we welke vorm prothese het beste bij u past (rond of druppelvormig). Dan wordt de positie van de prothese besproken. Zoals eerder gezegd is het voordeel van de hybride techniek dat de prothese voor de spier kan worden geplaatst. Dit voorkomt het meebewegen van de prothese met eht aanspannnen van de spier (ook wel animation deformity genoemd ). Ook is het herstel sneller en minder pijnlijk. Als laatste wordt de plek waar het litteken komt besproken (in de oksel, rond de tepel of in de borstplooi).

 

DE OPERATIE

U wordt op de dag van de operatie opgenomen. Direct voorafgaand aan de operatie ziet u dr. Jurgens en kunt u nog eventuele vragen stellen. Met een watervaste stift markeert dr. Jurgens het operatieplan op uw borst. 

De borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer 60 minuten.

U ontvangt eerst via het infuus een dosis antibiotica om de kans op infectie zo klein mogelijk te maken. Nadat het operatiegebied steriel is afgedekt, wordt een insnede gemaakt in de onderplooi van de borst. Het litteken komt hierdoor goed verborgen te liggen (zie figuur 1). Na het openen van de huid creëert dr. Jurgens de “pocket”: het vlak waarin de borstprothese moet worden geplaatst. Vervolgens wordt de borstprothese onder de meest strenge hygiënevoorschriften uit de verpakking gehaald en in de “pocket” gebracht. De juiste positie van de prothese wordt gecontroleerd. Tenslotte wordt de huid met een oplosbare hechtdraad in lagen gesloten en worden er pleisters geplakt over de wonden. Er wordt geen drain (wondslang) achtergelaten. De ondersteunende beha krijgt u meteen aan.

 

NA DE OPERATIE

Na de operatie komt u bij in de uitslaapkamer. U verlaat het medisch centrum ongeveer vier uur na de ingreep. Voordat u vertrekt komt Dr. Jurgens langs om te kijken hoe het met u en het operatiegebied gaat. Uw borsten voelen de eerste tijd nog wat strak en gespannen aan en u kunt wat last hebben van zwelling en bloeduitstortingen. Dat trekt in de loop van de komende weken vanzelf weg. Het gevoel in de tepels kan veranderen. Ze kunnen minder gevoelig óf juist extra gevoelig zijn. Dat is normaal en meestal herstelt het na een paar maanden.

Voor het beste herstel gelden de volgende regels:

  • BH: u krijgt van ons na de operatie een speciale compressieve BH aan. We adviseren om de eerste 6 weken na de operatie dag en nacht deze ondersteunende BH te dragen.
  • Douchen: U mag vanaf de 1e dag na de operatie douchen met uw BH aan. Probeer wel de operatiewond droog te houden. Dit is het meest veilig voor de wonden en zo blijven de pleisters goed zitten. In bad of sauna is de eerste drie weken niet toegestaan.
  • Pijnstilling: De pijn is afhankelijk van de behandelmethode. Als de prothese deels onder de borstspier is geplaatst, dan wordt plaatselijke verdoving ingebracht tijdens de ingreep. Desondanks kunt u wat drukkende pijn voelen. Als de verdoving is uitgewerkt, dan is de pijn vergelijkbaar met forse spierpijn. Daarvoor is paracetamol meestal afdoende.
  • Sporten / tillen: vermijd de eerste 6 weken intensieve inspanning en zwaar tillen. Het is ook belangrijk dat u geen armbewegingen maakt, waarbij de arm hoger dan de schouder komt. Lichte beweging staat uw herstel niet in de weg. Lichtere activiteiten, zoals het maken van een fietstochtje en autorijden, zijn na 2 weken toegestaan.
  • Werken: Na 1 week kunt u meestal de normale werkzaamheden weer doen, tenzij u lichamelijk zwaar werk hebt.

 

CONTROLE

Vanzelfsprekend ziet u dr. Jurgens voor controle terug. De eerste controle is één tot twee weken na de operatie om de wondgenezing te vervolgen. U komt dan bij de consulente. Er volgt altijd een controle na 3 maanden om samen het eindresultaat te evalueren.

Maak een afspraak