Mommy makeover

Zijn uw buik en borsten niet meer wat ze voor de zwangerschap waren? Dan is een mommy-makeover misschien iets voor u. Tijdens deze ingreep vindt zowel een correctie plaats aan de borsten als aan de buikwand.

 

VOOR DE INGREEP

Tijdens het eerste gesprek bespreekt u met dr Jurgens uw wensen en bekijkt u samen de mogelijkheden. Dr Jurgens bekijkt uw borsten en buik en neemt de maten op. 

Vervolgens worden foto’s gemaakt om de uitgangssituatie vast te leggen. 

Zijn de borsten alleen verslapt, dan is vaak een borstlift voldoende. Mist er ook volume, dan kan een borstvergroting uitkomst bieden. Soms is een combinatie van beiden nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Zie voor uitgebreide informatie over borstvergroting  en borstlift ook de specifieke behandeling.

Afhankelijk van de hoeveelheid overtollige huid, kan een mini-buikwandcorrectie dan wel een volledige buikwandcorrectie worden gedaan. Eventueel gecombineerd met liposuctie om nog overtollig vetweefsel in de bovenbuik of flanken te verwijderen. Dr Jurgens neemt de tijd om alle ins-en-outs van de behandeling te bespreken. Hij staat stil bij de risico’s en complicaties, het te verwachten eindresultaat, en natuurlijk uw algemene welbevinden.

 

DE OPERATIE

Zoals hierboven beschreven is de operatie afhankelijk van uw situatie. Het is een combinatie van een borstcorrectie en buikwandcorrectie. Hierdoor is het een vrij langdurige operatie. Deze vindt dan ook plaats onder algehele narcose. Tevens blijft u één nacht in de kliniek, om in rust te herstellen en het risico op complicaties te minimaliseren.

 

HERSTEL EN NAZORG

Na de operatie komt u bij in de uitslaapkamer. U blijft 1 nacht in de kliniek om de kans op complicaties te beperken. Na de operatie voelen de buik en borsten strak en gespannen en doof aan. Ook kan er nog wat bloed en vocht uit de wondjes lekken of in de week erna bloeduitstortingen ontstaan. Dit is normaal, en gaat vanzelf over.

Houdt u voor het beste resultaat rekening met het volgende:

  • Pijnstilling: vanwege de uitgebreide operatie krijgt u voor de eerste dagen een recept voor extra  pijnstilling mee; daarna is paracetamol voldoende.
  • Compressiekleding: advies is om de eerste zes weken dag en nacht compressiekleding te dragen, zodat de huid weer mooi op de onderlaag komt te liggen. Uiteraard mag het bij douchen kortdurend af.
  • Douchen: na 2 dagen mag u weer douchen en mag de wond kortdurend nat worden. Dep de wonden daarna wel goed droog.
  • Werk: 2 weken na de operatie kunt u meestal de normale werkzaamheden weer doen, tenzij u lichamelijk zwaar werk hebt. 
  • Sport: de eerste 6 weken raden we intensief sporten en zwaar tillen af. Wel is het raadzaam om direct na de operatie te starten met bewegen. Dit bouwt u langzaam op: de eerste 2 weken kleine stukjes lopen en daarna op geleide van de klachten ook weer fietsen. 

 

RISICO’S EN COMPLICATIES

Elke ingreep kent risico´s. Algemene risico’s zijn een nabloeding of infectie. Bij een mommy make-over is de kans op overige complicaties klein. Specifieke risico’s zijn hetzelfde als bij de borstcorrectie en de buikwandplastiek, te weten een bloeduitstorting (hematoom), vochtophoping (seroom), zwelling (oedeem), een doof gevoel van de huid, of onregelmatigheden in de huid. Minder vaak voorkomende complicaties zijn doorbloedingsproblemen of weefselversterf van de navel, pijnklachten, narcoseproblemen, trombosebeen en longembolie. Ook al streeft dr Jurgens naar symmetrie, toch kan het zijn dat er een milde asymmetrie ontstaat. Ook komen huidflapjes (dogears) in de flanken voor. Dan kan een kleine nacorrectie nodig zijn.

 

KOSTEN

Een mommy-makeover wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alleen na een maagverkleining kan in sommige gevallen een aanvraag bij de verzekering worden ingediend. Dit regelt dr. Jurgens dan voor u.

De prijzen vindt u op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam, of het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda(link).

 

RESULTATEN MOMMY-MAKEOVER

(volgt)

Maak een afspraak